12 Ekim 2015 Pazartesi

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

Kimimiz daha çok, kimiz daha az ama HEPİMİZ sorumluyuz.
Bugünleri biz yarattık! Duygularımızla, düşüncelerimizle, inanç kalıplarımızla, sözcüklerimizle, yazılarımızla, … biz yarattık!
Bir el dokuma halı misali attık her bir ilmiği. Şimdi dokuduğumuz halının altında boğuluyoruz.
…ve hala daha o halıyı elbirliği ile yukarı doğru ittirip aydınlığa ulaşmak yerine, tutabildiğimiz her bir ilmiğine kanca takıp aşağı doğru daha da çekiyoruz.
Her birimizin yüreğindeki acı, keder, hüsran, korku, endişe, gerginlik, akan gözyaşları …gökten yağmurun damla damla düşmesi ama sel olup afete dönüşmesi gibi yıkıp geçiriyor herkesi ve her şeyi.
Gözlerinizden çıkan öfke, lanet, isyan alevleri yakıp geçiriyor herkesi ve her şeyi.
Eğer gerçekten bir şey; iyi, güzel, doğru bir şey yapmak istiyorsak önce insan olduğumuz gerçeğini hatırlayalım. Yaradılışımızın nedenlerini hatırlayalım. Hiçbir ruhun nedensiz yere bedenlenmediği gerçeğini ve her ne oluyorsa bize bir mesaj vermek için olduğu gerçeğini hatırlayalım.
Yüzyıllardır uyuduğumuz gözü açık uykudan uyanalım. Niyet edelim önce tüm yaratılanları sevmeye ve dersimizi anlamaya, ödevlerimizi yapmaya.
En zor ödevleri layıkıyla yapacak, en zor sınavları kolaylıkla verecek güç; sonsuz ve sınırsız, yaradılışımızla bize bahşedilendir.
Niyet edin, kabul edin, yüreğinizdeki sonsuz ve sınırsız saf sevgi ile beslenin.
Ebru Tolan Karahasanoğlu

İstanbul, 11.10.2015

1 yorum: